martes, 7 de julio de 2020

El cinema i la Prehistòria



El cinema ens trasllada a diverses èpoques de la Història, açò també passa amb la Prehistòria encara que segueix sent el període menys representat a la ficció. Per tant, el cinema també ens serveix per a aprendre i entendre d'una manera visual tot allò en referència a aquest període.


La Era de Hielo: La edad de Keaton | CineFreaks.net




De segur que heu vist alguna pel·lícula d'animació ambientada en la Prehistòria, algunes de les més famoses són "Ace Age", "Los Croods", "Los picapiedras" o "Cavernícola".



  encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcR...


I vosaltres, coneixeu alguna pel·lícula ambientada en la Prehistòria?.


Hi ha algún paral·lelisme del que hem vist a classe en alguna de les escenes d'alguna pel·lícula?


d'alguna pel·lícula?

Perquè és important estudiar la Prehistòria?

Molts de vosaltres us pregunteu, perquè és important estudiar la prehistòria? .M'agradaria que pensàreu en aquesta qüestió.

Les diferentes etapes del desenvolupament de l'home | Evolución de ...

Ës important conéixer el passat per a comprendre el present. Concretament, la Prehistòria correspon al període més llarg de la Història que antecedeix a la invenció de l'escriptura. De segur, que sabíeu més coses de la Prehistòria del que pensàveu...

Ens ajudarem d'aquesta línia de temps perquè siga més fàcil ubicar-vos i assolir tots els coneixements d'aquest divertit període.

LÍNIA DEL TEMPS

Museu de Prehistòria de València

Excursió al Museu de Prehistòria de València

Dia 5 de Març  a les 09:00h, eixida des de la porta de l'IES


Aprofitant l'excursió que realitzarem, us deixe l'enllaç del museu: Museu de Prehistòria de València. La web ofereix una gran varietat de recursos didàctics en forma de publicacions en pdf, vídeos i jocs interactius per a conèixer millor el museu, els jaciments arqueològics i el propi període de la Prehistòria en cadascuna de les seves etapes.








Jocs per a aprendre

A continuació us proposo tres jocs que posen a prova els vostres coneixements sobre la Prehistòria i en concret, del Neolític i l'art prehistòric.

JOC 1: La vida en el Neolític. Què saps del Neolític i de com vivia la gent? 



JOC 2: La cova d'Altamira. Coneixes bé la cova?


JOC 3:Endevina, endevinalla...Què s'amaga després de la imatge? Atenció a les pistes!

Projecte educatiu a tractar a classe

Dedicarem part d'una sessió a comentar i analitzar un projecte educatiu molt curiós. Es tracta d'un projecte col·laboratiu dut a terme a Múrcia, anomenat "Artistas Rupestres".

Aquest projecte té com a objectiu que l'alumnat s'aprope a la Prehistòria per a aprendre sobre ella investigant mitjançant el mètode històric i jaciments arqueològics, amb el propòsit de convertir-se  en veritables artistes rupestres.

Ací teniu l'enllaç d'Artistes Rupestres. Comentarem aquest projecte a classe per tal de donar-nos idees els uns amb els altres, teniu en compte que sou vosaltres el que haureu d'elegir quin tipus d'activitat realitzareu i jo evaluaré.

Artistas Rupestres

Blog i webs: Neolític i l'art prehistòric

Visitarem les direccions a aquestos blogs conforme anem avançant la llicó. Us indicaré en quin d'ells heu d'entrar, i qué haureu de realitzar. Els blogs en els que treballarem a classe i a casa son els següents:

- La Prehistòria. Recurs interactiu  dedicat a la Prehistòria amb explicacions i vídeos sobre Paleolític i Neolític, les maneres de vida, els habitatges, el món funerari i l'art. A més compta amb un enllaç a una webquest sobre la Prehistòria.

- Lliçons d'Història. Rosa Liarte té una secció dedicada a 1ºESO on es troba la UD 7: La vida en la Prehistòria.

- Estudiar el Neolític. Blog de Vicente Camarasa amb imatges, explicacions il·lustrades, mapes conceptuals, esquemes, vídeos, enllaços a altres blogs i activitats interactives per a treballar el Neolític.

- Recursos online per a l'aprenentatge-ensenyament de l'art prehistòric.  TIC per a aprofundir en el coneixement de l'art rupestre. Inclou enllaços a jocs interactius "Descobreix l'art en Sobrarbe", "Pinta com un prehistòric", "El laberint de pedra", "Preguntes i respostes"; animacions com "La vida en les coves" i visites virtuals "Lascaux".

Blogs i webs de docents

Professor Francisco. Web-blog del professor alacantí Francisco Ayén amb recursos didàctics variats per a aprendre-ensenyar en les classes d'Història, Geografia i Art. Els continguts s'organitzen per matèries i per tipus: línies de temps, esquemes conceptuals, mapes històrics, presentacions, àudios, jocs, pel·lícules, còmics, fotos. També recopila un llistat d'eines TIC d'ús educatiu i activitats online, per a classe, fotocopiables i de podcast.

TICS a les Ciències Socials. Viviana Yolanda Pérez Cárdenas ha dissenyat aquest blog per a millorar els processos d'ensenyament-aprenentatge de les Ciències Socials. Inclou aplicacions per a crear exercicis educatius interactius, així com qüestionaris i jocs interactius sobre Geografia i Història.

Jugant amb la Història. Repositori en scoop.it de Belén Méndez amb gran quantitat de materials per a les classes de Ciències Socials: mapes conceptuals, esquemes, vídeos i recursos interactius per a tots els cursos de l'ESO i Batxillerat.

miércoles, 1 de julio de 2020

Què és la Prehistòria?


Període de la història de la humanitat que comprèn des de l'origen de l'home fins a l'aparició dels primers testimoniatges escrits, moment en què comença el període històric pròpiament dit.

El cinema i la Prehistòria

El cinema  ens   trasllada  a diverses èpoques de la  Història , açò també passa amb la Prehistòria encara que  segueix  sent el període m...